Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kotleciki faszerowane

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe
60 dag
Sklep Prymat
mąka
1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szklanki
jajko
2
cebula
1
papryka czerwona
1
papryka żółta
1
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki faszerowane

Do mięsa wbić jajko. Dodać namoczoną w wodzie, odsączoną bułkę i posiekaną cebulę. Wyrobić, doprawić. Uformować kotleciki.l Do środka wkładać kawałki papryki. Każdy kotlecik obtaczać w mące, zanurzać w jajku i panierować w bułce. Smażyć na oleju, często obracając. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak