kotleciki dyniowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    0,5 kg
  • mąka

    2 łyżki
  • ziemniaki

    3 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię dokładnie umyć, obrać ze skórki. Część zetrzeć na tarce, część drobno pokroić. Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na tarce. Składniki wymieszać ze sobą. Dodać przyprawy i pokrojoną bazylię. Dodać mąkę i jajko. Masę należy nabierać łyżką tak, jak placki ziemniaczane. Piec do zarumienienia na rozgrzanym oleju. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 12.06.2013 11:06
jesienią zrobię:-) , super pomysł:-)
ziutula 20.11.2012 17:26
smacznie
Sylwia26 20.11.2012 17:13
pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat