Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki drobiowe z farszem pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kotleciki

filet z kurczaka 500 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz

Farsz

pieczarki 250 g
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki drobiowe z farszem pieczarkowym

Filety mielimy. Dodajemy jajko, trochę bułki tartej, paprykę słodką mieloną, sól i pieprz. Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki także drobno pokrojone. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy aż z pieczarek wyparuje woda. Z mięsa robimy placuszki, na środek kładziemy farsz z serem żółtym i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.12.2015 14:19
super danie
IwonaKa 27.11.2015 22:47
muszę zrobic taki obiadek,jeszcze nie mieliłam filetów
norweska20 18.11.2015 19:44
zawsze mile widziany taki obiadek
gosia1988 18.11.2015 19:13
smaczne danie
w mojej kuchni 18.11.2015 17:51
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak