Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki drobiowe nadziewane serem i selerem w panierce sezamowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
żółty ser 4 plastry
selera naciowego 1/2 łodygi
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sezam 2 łyżki
sól
piepr
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki drobiowe nadziewane serem i selerem w panierce sezamowej

1. filety kroimy wzdłuż na pół, cztery powstałe kawałki mięsa rozbijamy i przyprawiamy
2. seler kroimy w drobne półksiężyce,
3. na filetach układamy po plastrze sera i po kilka kawałków selera,
4. składamy filety na pół,
5. kotleciki obtaczamy w rozmąconym jajku i pomieszanym sezamie z bułką tartą,
6. smażymy po kilka min z każdej strony,
7. podajemy np. z piure ziemniaczanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 03.04.2011 16:43
ser seler..... ciekawe i pomysłowe!
aguus 23.03.2011 12:41
ciekawa propozycja:)
Karolina92 23.12.2010 11:13
wspanialy przepis :)
Dorota76 25.10.2010 11:33
ciekawa panierka muszę wypróbować
PaniMISIOWA 29.09.2010 10:53
Bardzo apetyczne!
banditka 03.09.2010 11:07
smaczne :)
ZEWA 20.08.2010 22:15
Z sezamem jeszcze nie robiłam.
Agnieszka_B 16.08.2010 16:18
Pysznie brzmi. Muszę wypróbować ten przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak