Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki cukiniowo-bakłażanowe z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
bakłażan
cebula
czosnek 1 ząbek
siemię lniane 1 łyżka
kiełbasa 15 dkg
jajko
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
pomidor
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki cukiniowo-bakłażanowe z kiełbasą

Bakłażan myjemy, oczyszczamy z pestek i kroimy na cztery części a następnie w plasterki. Dokładnie je solimy i pozostawiamy na 15 minut po czym płuczemy wodą. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na tłuszczu. Usmażone przekładamy do miski. Kiełbasę również kroimy w kostkę i smażymy. Bakłażan przyprawiamy dusimy pod przykryciem 10 minut. Cukinię obieramy i trzemy w robocie kuchennym na tarce o średnich oczkach. Wszystko przekładamy do miski z cebulą. Dodajemy siemię, mąkę zwykłą i ziemniaczaną, jajko i mieszamy. Łyżką nakładamy dość duże porcje na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron do momentu zarumienienia. Gotowe kotleciki posypujemy startym serem żółtym a na niego dajemy pomidor pokrojony w kostkę. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 29.04.2012 20:41
Ale śliczne kotleciki!
radosna29 11.03.2012 23:31
swietne
Piotr24 02.03.2012 14:42
ciekawe :)
mikrusiak 01.03.2012 17:29
ooo fajne...:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak