Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki cieciorkowo-serowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szklanka
ser biały 250 gram
jajko 2 sztuki
mąka 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/4 łyżeczki
sól 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki cieciorkowo-serowe

Cieciorkę moczymy przez noc ,a następnie gotujemy. Ugotowaną cieciorkę miksujemy blenderem. Do cieciorki dodajemy żółtka oraz przeciśnięty przez praskę biały ser, curry i sodę, całość mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitego białka dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Masę białkową łączymy z masą cieciorkowo-serową. Formujemy małe kulki,które lekko spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 26.09.2017 06:54
Ładnie wyglądają. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak