Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki chlebowe z jajkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb czerstwy 250 g
chleb razowo-żytni 250 g
czosnek 1 ząbek
jajko 1 szt
jajka ugotowane na twardo 2 szt
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki chlebowe z jajkami

Chleb kroimy w mniejsze kawałki i moczymy chwilę w wodzie. Dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Przekładamy do miski. Dodajemy starte na tarce jajka, surowe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy do smaku. Dokładnie zagniatamy masę. Formujemy zgrabne kotlety i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.05.2015 09:05
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak