Kotleciki bakłażanowe z zapiekanym serem, suszonymi pomidorami, bazylią i innymi przyparwami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    2
  • suszone pomidory

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • pieprz czarny

    do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Obrać bakłażany ze skórki
2.Pokroić w plasterki
3.Posypać solą i odstawić na ok.15 min.
4.Opłukać z soli i posypać czosnkiem.
5.Rozbić i rozbełtać 3 jajka i dodać przypraw do smaku.
6.Przygotować bułkę tartą i dodać przypraw do smaku.
7.Plasterki bakłażanów obtoczyć w panierce jak kotlety.
8.Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju.
9.Po przypieczeniu z jednej strony przewrócić na drugą.
10.Położyć ztarty ser i suszone pomidory.
11.Smażyć do zmięknięcia baklażanów.
SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat