Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koszyczki z wędzonym łososiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
łosoś wędzony plastry 100 gram
jogurt naturalny 150 gram
sok z cytryny 1/2 sztuki
koperek garść
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczki z wędzonym łososiem

Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 12 równych części. Każdy kawałek ciasta układać najlepiej w formie do muffinek i formować na kształt koszyczka. Na dno każdego wsypać groch aby obciążyć ciasto, aby spód nie rósł. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i piec przez około 15-20 min. Po upieczeniu koszyczki wyjąć na kratkę i wystudzić - wyjąć groch. W międzyczasie przygotować "farsz". Jogurt rozmieszać z sokiem z cytryny, koperkiem oraz solą i pierzem. Łososia pokroić w paski. Każdy z koszyczków napełnić jogurtem, dodać łososia i przystroić koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 26.01.2015 20:17
Ślicznie wygląda :)
gosia56 26.01.2015 18:31
Super pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak