Koszyczki z wędzonym łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • łosoś wędzony plastry

    100 gram
  • jogurt naturalny

    150 gram
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • koperek

    garść
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 12 równych części. Każdy kawałek ciasta układać najlepiej w formie do muffinek i formować na kształt koszyczka. Na dno każdego wsypać groch aby obciążyć ciasto, aby spód nie rósł. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i piec przez około 15-20 min. Po upieczeniu koszyczki wyjąć na kratkę i wystudzić - wyjąć groch. W międzyczasie przygotować "farsz". Jogurt rozmieszać z sokiem z cytryny, koperkiem oraz solą i pierzem. Łososia pokroić w paski. Każdy z koszyczków napełnić jogurtem, dodać łososia i przystroić koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mama niejadka 26.01.2015 20:17
Ślicznie wygląda :)
gosia56 26.01.2015 18:31
Super pomysł;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat