Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koszyczki chlebkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 1 opakowanie
ser żółty 1 opakowanie
pieczarki 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
pomidor 1/2 sztuki
szynka 4-5 plasterków
kiełbasa 1/3 laski
tuńczyk w sosie własnym pół puszki
szczypiorek pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczki chlebkowe

Kroki postępowania

1
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować wałkiem
Krok 1 - Koszyczki chlebkowe foto
2
Włożyć do foremki na muffinki. Foremki należy wcześniej natłuścić.
Krok 2 - Koszyczki chlebkowe foto
3
Pieczarki poszatkować. Podsmażyć je na patelni. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę lub plastry, szczypiorek poszatkować.
Krok 3 - Koszyczki chlebkowe foto
4
Każdą z kromeczek w muffinkach wypełnić przygotowanymi składnikami. Na koniec zetrzeć ser żółty i posypać po składnikach.
Krok 4 - Koszyczki chlebkowe foto
5
Szczypiorek zostawiamy do posypania po upieczeniu. Wstawić do piekarnika i piec ok. 25 minut w 180 st.
Krok 5 - Koszyczki chlebkowe foto
6
Po upieczeniu posypać poszatkowanym szczypiorkiem i podawać ciepłe.
Krok 6 - Koszyczki chlebkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynkag 16.06.2015 16:07
Bardzo podoba mi się pomysł
Janina 16.06.2015 15:14
Fajny pomysł;)
Benita 16.06.2015 12:11
Prawdziwa uczta dla zmysłów.
Malinka 16.06.2015 11:11
Super apetyczny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak