Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczek wielkanocny
Margarynę z cukrem i żółtkiem zmieszać. Potem dodać mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie zagnieść. Starać się jak najmniej gnieść to ciasto.
Średniej wielkości miskę wykładamy dwa razy folią aluminiową tak aby zakryć a nawet lekko zawinąć na brzegi miski. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą wałka przekładamy ciasto na miseczkę. Ciasto oblepiamy tak aby miało kształt tej miski nawet troszkę na zewnątrz. Lepimy z ciasta pałąk od koszyczka, formujemy go tak aby wchodziło to w miskę tyle że kładziemy go na blaszkę. Obok stawiamy wyjęte razem z folią z miski ciasto na koszyczek. Piekarnik nastawiamy na 180stopni C i pieczemy ok. 30 minut.
Z 4 jajek robimy wydmuszki z jedną tylko dziurką o średnicy 0,5 cm płuczemy wydmuszki dokładnie ciepłą wodą.
Galaretki najlepiej w 2 różnych smakach rozpuszczamy osobno każdą w szklance wrzątku. Nalewamy galaretkę po jednym smaku do 2 wydmuszek i zostawiamy aby stężały.
Upieczone ciasto obieramy z foli aluminiowej, ozdabiamy, na spód psikamy bitą śmietanę wstawiamy pałąk, możemy go podeprzeć winogronem obrane jajka z galaretki wkładamy do środka, czekoladowego króliczka, ozdabiamy pokrojonym kiwi, winogronem i gotowe.