Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostki kokosowo-miodowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gram
jajko 2 sztuki
cukier kryształ 200 gram
mleko 1 szklanka
miód prawdziwy 2 łyżki
masło 100 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kostki kokosowo-miodowe

Kroki postępowania

1
Z podanych składników przygotować ciasto. Masło utrzeć z jajkami i cukrem na pulchną masę, dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko, w którym uprzednio należy rozpuścić miód. Ciasto wylać na brytfankę i piec w 180 stopniach przez ok.40 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu pokroić ciasto w kostki.
Krok 1 - Kostki kokosowo-miodowe foto
2
Składniki polewy:
1 kostka masła
3 łyżki kakao
1 szklanka mleka
300 gram cukru
Do obtaczania 200 gram wiórek kokosowych

Z podanych składników przygotować polewę. Wszystkie składniki włożyć do garnka i doprowadzić do wrzenia.
Krok 2 - Kostki kokosowo-miodowe foto
3
Polewę ochłodzić, a następnie maczać kostki ciasta i obtaczać w wiórkach kokosowych z każdej strony.
Krok 3 - Kostki kokosowo-miodowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 01.01.2014 19:30
FAjna przekąska
Katarzyna54 01.01.2014 18:21
bardzo lubię takie, pyszne
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 17:51
na pewno jeszcze pyszne
Aleksandra/Olcia 01.01.2014 17:41
super ciacha
Monika10 01.01.2014 17:23
mmm super pomysł muszę wyprubbować
Konczi 01.01.2014 16:41
to jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak