Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kostka warszawska z waniliowa masą budyniową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasta francuskiego mrozonego 2 opak
mleko 1l
masła 1 kostka
cukru 2/3 szkl
cukry waniliowe 2
żółtek 5
mąki krupczatki 1 szkl
cukru pudru 1 szkl
soku z cytryny 4 lyz

Przepis i sposób przygotowania na: kostka warszawska z waniliowa masą budyniową

ciasto francuskie zostaw na 15 min w temp pokojowej.
przeloz pojedynczo do blachy wylozonej pergaminem .kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do 220st .
piecz po 25 min.odstaw do wystudzenia.do garnka wlej polowe mleka dodaj masło zagotuj.żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym,wymieszaj z maka oraz pozostałym mlekiem do masy lekkim strumieniem wlewaj mleko z masłem ciagle ucierając .przelej do garnka i stale mieszająć gotuj aż krem zgęstnieje .zdejmij z ognia i przestudz .placki przełóż jeszcze ciepłym kremem.
cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny na gesty lukier posmaruj nim ciasto:)
pycha .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.07.2011 23:04
apetycznie wygląda
IKrakowianka 28.06.2011 22:42
świetny deser
grazia1 14.06.2011 19:57
lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak