Kostka czekoladowa o cytrynowym aromacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko w proszku

    400 g
  • cukier

    2 szkl
  • kakao

    4-5 łyżek
  • skórka z cytryny

  • orzechy włoskie

    200 g
  • woda

    5 łyżek
  • margaryna

    1 kostka
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy margarynę , dodajemy cukier , gotujemy , aż się rozpuści . Dolewamy wody. Wrzucamy obrane orzechy , prażymy 3-4 minuty. Wsypujemy kakao , dodajemy startą skórkę z 1 cytryny.Zestawiamy z ognia , wsypujemy stopniowo mleko , mieszamy cały czas , żeby nie było grudek. Gorącą masę wylewamy do szklanego naczynia , wygładzamy powierzchnię , zostawiamy do zastygnięcia .Posypujemy wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wirtualnykucharz 10.06.2015 16:02
pycha, mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat