Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenno-czekoladowe babeczki.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
olej ćwierć szkl.
cukier pół szkl.
mleko pół szkl.
jajko 1
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao słodkie 3 łyżki
cukier puder ok 1,5 szkl.
woda
kolorowa posypka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenno-czekoladowe babeczki.

Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Ciastem napełnić do połowy foremki. Piekarnik nagrzać do 180-200 stopni i piec w nim babeczki ok 20 minut. Z cukru pudru, odrobiny wody i łyżki kakao zrobić lukier i posmarować nim wystudzone babeczki. Posypać kolorową posypką. Z podanych składników wyjdzie ok 25 babeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 07.02.2013 09:38
uwielbiam babeczki czekoladowe
Renataj 07.02.2013 08:17
Babeczki to coś dla mnie.
SmakolykiJoanny 07.02.2013 06:23
Zgłoszenie przyjęte do konkursu.
Krzysiek3 06.02.2013 23:35
super
Noruas 06.02.2013 23:31
Bardzo lubię babeczki, a dodatek cynamonu należy do moich ulubionych, przepis dobry, prosty i na solidną porcję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak