Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenne wiśnie z migdałami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 2 kg
cukier 1,20 kg
żelfix 1 torebka
Cynamon cały Prymat 1/2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
laska wanilii 1 sztuka
kardamon ziarna 2 sztuki
anyż gwiazdki 1/2 sztuki
Goździki całe Prymat 2 sztuki

Porada

Wspaniale jest się cieszyć smakiem owoców przez cały rok.Taka konfitura na ciepłej bułeczce zimą poprawi samopoczucie a dodana do ciasta sprawi że stanie się wykwintne. Polecam!

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenne wiśnie z migdałami

Kroki postępowania

1
Wydrylowane wiśnie włożyć do garnka, dodać wszytkie korzenneprzyprawy, całą laskę wanili przeciętą na pół, sok z cytryny oraz cukier, doprowadzić do wrzenia,
Krok 1 - Korzenne wiśnie z migdałami foto
2
Gotować 20 minut na wolniutkim ogniu cały czas mieszając,wyłowić anyżek, cynamon i wanilię i wyrzucić, wsypać żelfiks,
Krok 2 - Korzenne wiśnie z migdałami foto
3
oraz płatki migdałowe, gotować 2-3 minuty, po czym rozlewać do wyparzonych czystych słoiczków, zakręcać, okręcić w gruby koc. Zostawić na cała noc i wynieść do spiżarki.
Krok 3 - Korzenne wiśnie z migdałami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 20.09.2016 23:32
Pyszne takie wiśnie :)
kd045 09.09.2016 12:47
fajny pomysł
mirosława4 09.09.2016 11:04
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak