Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
mąka pszenna
25 dag -
mąka ryżowa
10 dag -
mąka orkiszowa
10 dag -
masło
15 dag -
kakao
2 łyżki -
Cynamon mielony Prymat
1 łyżeczka -
goździki mielone
0.3 łyżeczki -
Kardamon mielony Prymat
0.3 łyżeczki -
Imbir mielony Prymat
0.3 łyżeczki -
miód
200 ml -
cukier puder
10 dag -
jajko
2 sztuki -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
śmietana gęsta
1 łyżka
Lukier z białek
-
białko
1 sztuka -
cukier puder
1 szklanka
Dodatkowo
-
kolorowe posypki
2 łyżki -
cukier puder do posypania
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Sposób przygotowania
Lukier z białka:
Białko z cukrem pudrem utrzeć do białości.
Pierniczki układać na białym lukrze i ozdobić według uznania.
Pierniczki na choinki można wykrawać foremkami w kształcie gwiazdek o różnej wielkości.![]()
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się