Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korzenna cukinia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 kg
cukier 1/2 szklanki
Goździki całe Prymat 4 szt
Cynamon cały Prymat 2 szt
laska wanilii 1 szt
żelfix 1 szt
imbir świeży 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: korzenna cukinia

Cukinię obieramy, wyjmujemy gniazda nasienne i drobno kroimy. Zasypujemy ją cukrem, dodajemy przyprawy (z wanilii wyjmujemy nasionka i wrzucamy razem z laską, imbir też siekamy drobno) i dusimy wszystko razem ok 30n - 40 min. Gdy cukinia będzie bardzo miękka usuwamy laskę wanilii i korę cynamonu i wszystko miksujemy na gładką masę. Dodajemy fix, mieszamy, gotujemy jeszcze ok 5 min i wkładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem do ostygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 14.09.2013 12:30
świetny pomysł!;)
Lis 01.09.2013 19:29
Pyszna cukinia:)
iwi 01.09.2013 15:53
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak