korpusy słodkie (babeczki)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • masło

    6 dag
  • cukier puder

    10 dag
  • jajko

    2
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • śmietana

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę łączymy z posiekanym masłem i cukrem. Dodajemy proszek do pieczenia, jajka i śmietanę i szybko zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na 30 minut do lodówki. Wyjmujemy, wałkujemy i wykładamy foremki ciastem. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 21.10.2010 15:37
lubię babeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat