Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korona z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bazylia 1 pęczek
jaja 5 sztuk
masło 1 łyżka
śmietana 100 ml
olej
pieprz
sól
cukinia 1 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Korona z cukinii

Cukinii nie obieramy, obgotowujemy w osolonej wodzie. Kroimy w plasterki (garść zostawiamy). Podsmażamy ją na oleju. Miksujemy. Bazylię siekamy i dodajemy do cukinii, doprawiamy, dodajemy jajka. Całość mieszamy. Formę (jak na babki-z kominem na środku) smarujemy masłem, oblepiamy boki plasterkami cukinii i zalewamy masą. Pieczemy 50 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak