KORNISZONY W AROMATYCZNEJ ZALEWIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kg
  • ocet

    2 szkl
  • woda

    5 szkl
  • cukier

    4 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżka
  • Goździki całe Prymat

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • korzeń chrzanu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - KORNISZONY W AROMATYCZNEJ ZALEWIE foto
Do czystych , wyparzonych słoików wkładamy po ząbku lub dwa czosnku , chrzan, ziele i listek laurowy oraz gorczycę .
Krok 2 - KORNISZONY W AROMATYCZNEJ ZALEWIE foto
Myjemy ogórki , osuszamy . Każdy przebijamy patyczkiem do szaszłyków.
Krok 3 - KORNISZONY W AROMATYCZNEJ ZALEWIE foto
Ogórki układamy w słoikach .
Krok 4 - KORNISZONY W AROMATYCZNEJ ZALEWIE foto
W garnku gotujemy ocet z wodą , cukrem oraz solą . Dodajmy curry .
Krok 5 - KORNISZONY W AROMATYCZNEJ ZALEWIE foto
Zalewą zalewamy ogórki , dokładnie zakręcamy , pasteryzujemy 20 minut .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 20.08.2014 17:06
lubię tak przygotowane ogórki, są wyjątkowo aromatyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat