Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony Tetalichy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
DO SŁOIKA
Gorczyca biała cała Prymat 10 ziaren
czosnek 1 ząbek
chrzan kawałek korzenia
koper gałązka
ziele angielskie 3 ziarna
pieprz 3 ziarna
Zalewa:
ocet 4 szklanki
woda 8 szklanek
cukier 8 łyzek
sól 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony Tetalichy

ogórki płuczemy, najlepiej jak najmniejsze. układamy ciasno w słoiku i do każdego słoika wykładamy wymienione składniki w przepisie.

Robimy zalewę z wody, octu, cukru oraz soli i zalewamy nią ogórki. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy ok 10 minut. Wyjmujemy i stawiamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 06.04.2013 22:57
bardzo lubię :-)
meg1984 28.01.2013 20:25
Bardzo lubię korniszony do drugiego dania, idealne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak