Korniszony słodko-ostre

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    2 szkl.
  • woda

    10 szkl.
  • cukier

    1,5-2 szkl.
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Ziele angielskie całe Prymat

  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • cebula biała

  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • ogórki

    gruntowe 4 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę, zagotować, dolać ocet, dodać sól i cukier. Gotować kilka minut dodając kawałki białej cebuli.

W międzyczasie umyć i przebrać niewielkie ogórki, włożyć do słoików, dodać po kawałku ostrej papryki, po jednym liściu laurowym, po 2-3 ziarenka ziela angielksiego, po kilka ziaren pieprzu oraz po trochę ziarenek białej gorczycy. Zalać gorącą marynatą i od razu zakręcić.

Słoiki zapasteryzować w garnku z wodą lub w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justi2401 22.08.2017 09:15
Wspaniałe do chrupania :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat