Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony po mojemu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki dowolna ilość
marchewka 2 szt
cebula 3 szt
koper
czosnek
ziele angielskie
Imbir mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony po mojemu

1 łyzeczka gorczycy do słoika
3-4 ziarenka ziela angielskiego
2liscie laurowe do słoika
szczypta imbiru w proszku
zalewa do ogórków
1,5 litra wody
1/4 litra octu 10%
5 łyzek cukru
1/5 łyzki soli


Korniszony po mojemu - PRZYGOTOWANIE:
Ogórki myjemy i moczymy trochę w zimnej wodzie. Przygotować słoiki do kazdego słoika na spód dać plasterek cebuli,koper,ziele angielskie,gorczyca,imbir,listek laurowy. Następnie pionowo powkładać ogórki dodać ząbek czosnku trochę marchewki mozna dodać fasolkę szparagową dla ozdoby.. Przygotować zalewę do garnka wlac wodę, ocet,cukier i sól dobrze wymieszać i tak przygotowaną zalewą zalac słoiki i zamknąć przykrywkami.Ogórki niech sobie tak postoją parę godzin mozna zostawić do następnego dnia . Pasteryzujemy 10-12minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 02.01.2014 11:46
pyszne ogóreczki
Łukasz15 04.09.2013 18:37
Lubię takie ogóreczki
Róża1 20.08.2013 10:37
pyszne , muszę też dodać imbiru:-)
IwonaDD 04.08.2013 14:14
super przepis
Bernadeta1 01.06.2013 16:10
bardzo lubię
ElizaT 22.02.2013 11:13
świetne
mirosława4 17.12.2012 19:21
domowe najlepsze
gosia56 03.11.2012 11:38
dziękuję.
gusia1000 02.11.2012 18:16
Warto tak robić, więc też tak robię na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak