Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony po mojemu
3-4 ziarenka ziela angielskiego
2liscie laurowe do słoika
szczypta imbiru w proszku
zalewa do ogórków
1,5 litra wody
1/4 litra octu 10%
5 łyzek cukru
1/5 łyzki soli
Korniszony po mojemu - PRZYGOTOWANIE:
Ogórki myjemy i moczymy trochę w zimnej wodzie. Przygotować słoiki do kazdego słoika na spód dać plasterek cebuli,koper,ziele angielskie,gorczyca,imbir,listek laurowy. Następnie pionowo powkładać ogórki dodać ząbek czosnku trochę marchewki mozna dodać fasolkę szparagową dla ozdoby.. Przygotować zalewę do garnka wlac wodę, ocet,cukier i sól dobrze wymieszać i tak przygotowaną zalewą zalac słoiki i zamknąć przykrywkami.Ogórki niech sobie tak postoją parę godzin mozna zostawić do następnego dnia . Pasteryzujemy 10-12minut.