Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony lub sałatka „szwedzka”

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 0,5 kg
ocet 10 % 4 łyżki
sól 1 łyzeczka
cukier 1 łyzeczka
ziele angielskie 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyzeczka
czosnek 1 ząbek
marchew 2 plasterki
cebula 2 plasterki
woda 2 szkalnki

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony lub sałatka „szwedzka”

Ogórki wymyć, zalać zimną wodą i zostawić na min. 6 godz. Po tym czasie, te które mają być na sałatkę obrać i pokroić w plasterki, do słoika włożyć składniki marynaty, wsadzić ogórki, ciasno, lecz nie upychać, zalać wodą. Słoiki zagotować i na maleńkim ogniu pasteryzować 2 minuty.
To są proporcje na litrowy słoik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak