KORNISZONY II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    - -
  • Gorczyca biała cała Prymat

    - -
  • chrzan korzeń

    - -
  • czosnek

    - -
  • marchewka

    - -
  • koper świeży

    - -
  • Zalewa:

  • woda

    6 szklanek
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    2 łyżki
  • ocet

    1 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    - -
  • cebula

    - -
  • Ziele angielskie całe Prymat

    - -
  • ogórki

    - małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Małe ogórki umyć. Ułożyć ciasto w słoikach. Do każdego słoika dodać po kilka plasterków marchewki, gałązkę kopru, pokrojony czosnek, małą cebulę, kilka kawałków chrzanu. Dodatkowo wrzucić kilka ziaren pieprzu czarnego, ziela angielskiego, gorczycę oraz liść laurowy.

Z wody, octu oraz cukru i soli zagotować zalewę. Zalać nią przygotowane ogórki. Słoiki zakręcić. Pasteryzować ok. 15 min. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kupiska 06.09.2012 19:41
Mi smakuj? w?asnie takie domowe ni? kupione
kupiska 06.09.2012 19:41
Mi smakuj? w?asnie takie domowe ni? kupione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat