Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korniszony haliny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
ocet 10 % 0,5 szklanki
ogórki 3 kg
chrzan do smaku
czosnek ząbki do smaku
estragon do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
koper do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: korniszony haliny

Zalewa z wody, soli (płaska łyżka) cukru( czubata łyżka) octu.
Do sloika wkładamy chrzan, czosnek, aestragon, koper, liść laurowy.
Ogórki umyte wkładamy do słoików, zalewamy gorącą zalewą, gotujemy ok. 10 min. Odwracamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak