Korniszony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • woda

    500 ml
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • ocet 10 %

    2 łyżki
  • koper suche nasiona

    1 łyżka
  • chrzan świeży

    1/4 szt
  • pieprz ziarnisty

    3 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • ogórki

    80 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie umyć, przelać na cedzaku wrzącą wodą, a potem zimną. Układać w słojach przekładając je kawałkami marchwi, uprzednio obgotowanej, kawałkiem obgotowanej cebuli. Do każdego słoika dodać przyprawy i napełnić słoje gorącą zalewą. Zamknąć i wstawić do pasteryzacji na około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 03.10.2013 19:03
uwialbiam,
Iwusia 25.04.2013 22:12
wspaniały przepis na pycha ogóreczki
edyta44 02.11.2012 10:12
pycha
Łukasz15 10.10.2012 17:31
Super
Agnik 16.01.2012 16:23
mniam
Wafelek2601 18.10.2011 10:05
pyszne ogóreczki
Iwona51 02.10.2011 19:37
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat