Korniszony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    kilka lasterków do słoika
  • chrzan

    mały kawałeczke
  • koper

    gałązka
  • czosnek

    ząbek
  • ocet

    1/2 litra
  • ziele angielskie

  • sól

  • ogórki

    wg potrzeb małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki szorujemy i układamy we wcześniej przygotowanych słoikach do których wkładamy mały kawałek chrzanu, ząbek czosnku, gałązkę kopru i odrobinę cebuli. W garnku przygotowujemy zalewę do ogórków pół litra octu 10% zagotowujemy z około 3-4 litra wody, solą, odrobina cukru, i zielem angielskim. Po zagotowaniu zalewamy ogórki gorącą zalewą. Zakręcamy gorące i pozostawiamy w ciepłym miejscu na około2-3dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 19.11.2012 10:55
mm uwielbiam;)
Goya 13.05.2012 18:50
mniam
Małgorzata113 13.10.2010 10:04
korniszonek najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat