Korniszony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 litry
  • ocet

    2 szkl.
  • cukier

    30 dag
  • sól

    10 dag
  • ogórki gruntowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki włożyc do słoików i wraz z kilkoma plasterkami marchwii i czosnkiem, zielem ang.,liściem laurowym,koprem i gorczycą. Zalewę zagotować i wlać do słoików z ogórkami. Pasteryzować ok.10min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
daria899 28.11.2011 13:45
smaczne
romanrafal 03.04.2011 11:37
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat