Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki
cebula
marchew
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony

Ogórki 2,5 kg. dokładnie wyszorować. Ciasno układać je w wyparzonych słoikach. Dodać marchewkę pokrojoną w kostkę, pokrajanej w piórka cebuli, koper .Do każdego słoika nałożyć po 2 - 3 ziarenka ziela angielskiego, czarnego pieprzu, kilka ziarenek gorczycy oraz po listku laurowym.
Przygotować zalewę: 4 porcje wrzącej wody wymieszać z jedną porcją octu, połową porcji cukru oraz doprawić do smaku solą. Zalać nią ogórki, dokładnie zakręcić wyparzonymi wcześniej zakrętkami, wycierając gwint słoików. Pasteryzować przez ok. 15 minut w piekarniku nagranym do 100 stopni. Następnie odstawić nakrętkami do dołu do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 29.05.2014 16:06
już DS zmienił, a swoją drogą edytowanie to coś czego mi bardzo brakuje w nowej wersji.
molanka 29.05.2014 14:25
tytuł zachęca do przeczytania przepisu :)
halinah 29.05.2014 14:07
hehe fajny tytuł :)
Beatris 29.05.2014 13:38
No i właśnie w takich przypadkach przydałaby się możliwość edytowania przepisy... Apetyczne ogóreczki, bardzo takie lubię:)
wyattearp 29.05.2014 11:28
dzięki za podpowiedż
barbara11561 29.05.2014 11:25
napisz do DS maila ,to zmieni ci nazwę dania:)
wyattearp 29.05.2014 11:08
nie,nie ,nie babeczki tylko korniszony !!!!!!!!!!!! pomyłka ,przepraszam!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak