Korniszony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zalewa:

  • woda

    5 szkl
  • ocet 10 %

    1 szkl
  • cukier

    4 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pozostałe składniki na 1 słoik

  • koper

  • chrzan korzeń

  • czosnek

    1 ząbkek
  • cebulka

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • Gorczyca biała cała Prymat

    5 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyłam. Słoiki umyłam. Marchew obrałam pokroiłam na mniejsze kawałeczki.

Czosnek obrałam jeden ząbek na 1 słoik, kawałeczek chrzanu ,malutka cebulka , gorczyca, ziele angielskie, listek laurowy,

Do słoika każdego wkładałam ( gorczyca ziele angielskie,listek laurowy chrzan czosnek i cebulkę.

Zalewa:

Woda gotowana ,ocet ,cukier, sól

Wkładałam do słoika ogórki i zalewałam zalewą na górkę wkładałam koper i zakręcałam . Gotowałam 10 minut od zagotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 16.02.2014 12:07
bardzo je lubię
Dorota37 08.09.2013 19:43
pyszne ogórki
SmakolykiJoanny 04.09.2013 12:36
A robiłyście pikle w zalewie octowej to dopiero rarytas.
reniatka 04.09.2013 12:34
na zime jak znalazl
bogusia19 04.09.2013 11:57
ja też lubie korniszony
mufinka79 04.09.2013 11:29
Uwielbiam korniszonki, robię co roku :)
Adamorek 04.09.2013 10:51
robię bardzo podobnie i są super:)
Agata/MANTIS-KITCHEN 04.09.2013 09:18
Korniszony moje ulubione :)
dodi 04.09.2013 09:18
pyszne ogóreczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat