Korniszony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki gruntowe

    1 kg
  • Koperek suszony Prymat

  • ocet

    1/2 szklanki
  • woda

    1,5l
  • czosnek

  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    4 łyżki
  • Gorczyca biała cała Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myjemy . Na spód słoika wrzucamy chrzan , czosnek i koper oraz gorczyce albo gotowy mix przypraw . Układamy dość ciasto ogórki w słoiku. Robimy zalewę : wodę ocet cukier i sól zagotować , zalać gorącą zalewą ogórki szczelnie zamknąć . Pasteryzować około 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 08.02.2014 22:34
bardzo smaczne
Łukasz15 10.12.2012 16:38
Takie domowe są super!
Wafelek2601 03.12.2012 09:47
Pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat