Koreczki z makaronowymi kokardkami

Koreczki z makaronowymi kokardkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek gruntowy

    4
  • kiełbasa

    25 plastrów żywieckiej
  • ser żółty

    200 g
  • makaron kokardki

    25 szt
  • borówki

    25 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obieramy i kroimy w dość grube kawałki. Ser żółty kroimy w kostkę. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowania, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, żeby się nie kleił. Plasterki kiełbasy składamy na pół i zwijamy w rulonik. Na wykałaczki nadziewamy kolejno: borówkę, kokardkę makaronową, zwiniętą w rulonik kiełbasę żywiecką, kawałek żółtego sera i plasterek ogórka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paula191919

19.09.2014 18:37
bardzo apetycznie wyglądają ; )

IwonaKa

13.09.2014 11:17
ślicznie wyglądają,az chce się jeść

Klausia

07.08.2014 19:10
dekoracyjne te koreczki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat