Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki z łososia i czarnego chleba

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony 3 kawałki
oliwki zielone 1/2 słoika
serek topiony 1 szt
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
chrzan 1 łyżka
lód 1/2 szt
chleb razowy 1/2 ze słonecznikiem

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z łososia i czarnego chleba

Chleb im ciemniejszy tym lepszy kroimy w kanapki a potem w kosteczkę. łososia wędzonego kroimy także w kawałki wielkości chleba. Oliwki odcedzamy. Sałatę rwiemy na kawałki. Robimy dip. Miksujemy serek topiony najlepiej śmietankowy z majonezem i jogurtem. Doprawiamy solą ,pieprzem kolorowym grubo mielonym . Na koniec dodajemy chrzan. Mieszamy i chłodzimy. Na patyczki do szaszłyków lub koreczków nakładamy oliwkę potem kawałek sałaty , łososia i na koniec chlebek. Koreczki podajemy z dipem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Suonatar 08.02.2014 19:06
Świetny pomysł :)
DorotaZ 08.02.2014 18:42
Ślicznie się prezentują:)
Barbara13 08.02.2014 18:21
pyszny i świetny pomysł
Pyszota 08.02.2014 17:44
super pomysł
gosia1988 08.02.2014 17:35
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak