Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki z krewetkami i czosnkiem

5.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Koreczki z krewetkami to pomysł na pyszną przekąskę na jeden kęs. Dodatek marynowanego czosnku z chili sprawia, że całość zyskuje wyrazistą, lekko pikantną nutę. 

Składniki:

ogórek 2-3 sztuki
krewetki 10 sztuk
Czosnek z chili Smak 10 sztuk
sezam 1 łyżeczka
bazylia 10 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z krewetkami i czosnkiem

1. Krewetki podsmażamy z obu stron na patelni grillowej (zajmie to mniej więcej minutę z każdej strony).

2. Ogórki kroimy na grube plastry. Odcinamy końcówki – nie zostaną wykorzystane. 

3. Na ogórkach układamy krewetki, a następnie marynowany czosnek z chili Smak. Całość łączymy wykałaczkami. 

4. Koreczki posypujemy sezamem i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak