Koreczki z krewetkami i czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Koreczki z krewetkami to pomysł na pyszną przekąskę na jeden kęs. Dodatek marynowanego czosnku z chili sprawia, że całość zyskuje wyrazistą, lekko pikantną nutę. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    2-3 sztuki
  • krewetki

    10 sztuk
  • Czosnek z chili Smak

    10 sztuk
  • sezam

    1 łyżeczka
  • bazylia

    10 liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Krewetki podsmażamy z obu stron na patelni grillowej (zajmie to mniej więcej minutę z każdej strony).

2. Ogórki kroimy na grube plastry. Odcinamy końcówki – nie zostaną wykorzystane. 

3. Na ogórkach układamy krewetki, a następnie marynowany czosnek z chili Smak. Całość łączymy wykałaczkami. 

4. Koreczki posypujemy sezamem i bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat