Koreczki z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    4 plasterki
  • ogórek zielony

    4 plasterki
  • wędlina

    4 plasterki
  • ogórek kwaszony

    16 plasterków
  • jaja na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek, każde jajko pokroić na 8 części. Na wykałaczkę nadziać plasterek ogórka, następnie ćwierć plasterka wędliny, cząstkę jajka, zwinięty pasek sera żółtego i ćwierć plasterka zielonego ogórka. I tak postępować z każdym koreczkiem. Podawać jako przystawkę z dipem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 04.03.2014 23:22
ślicznie podane
Kasiax18 27.06.2012 21:38
extra
Katarzyna/kate1980 27.05.2012 23:18
super
Karolina92 20.04.2012 11:13
one sa przepiekne :) małe kulinarne dzieło sztuki :) produkty do koreczków tez pasuja do siebie - super!
stokrotka 16.08.2011 21:43
fajne
kielcok1 02.06.2011 17:44
dla mnie bomba
Iwusia 06.12.2010 11:19
super :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat