Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki z figami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

figi suszone 30 dag
ser gouda 40 dag
koniak 3 łyżki
baleron

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z figami

Figi zalać połową szklanki wody i koniakiem, następnie odstawić na około 20 minut, odsączyć i każdą figę przekroić na pół. Ser pokroić w dużą grubą kostkę, baleron pokroić w małą kostkę. Na małej wykałaczce wbijać kolejno, kawałki sera, kawałek wędliny oraz figę. Na koniec posypać całość tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa52 12.09.2012 10:06
super
Ewa52 12.09.2012 10:06
super
Kaja35 02.04.2012 07:58
Uwielbiam figi
barbara11561 01.03.2012 16:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak