Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki z arbuzem i camembertem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 4 kostki
ser camembert 4 trójkąty
wykałaczki 4

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z arbuzem i camembertem

Wykonanie bardzo proste. Potrzebujemy do tego 4 kawałki arbuza które posłużą nam jako podstawka. Arbuz musi być bardzo słodki - dojrzały - więc wybieramy ze środeczka najlepsze kawałki :) Można użyć tutaj specjalnej łyżeczki do wydrążania owoców ale ja nie przepadam za nią - zbyt wiele soku mi ucieka wtedy. Arbuza nadziewamy na wykałaczkę i stawiamy na talerzyku. Następnie nadziewamy trójkącik sera. Co jest ważne: dobrze jak kawałek arbuza jest większy niż sera a sam arbuz najlepiej jak jest lekko schłodzony. Fajna przekąska na upalne dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 29.08.2013 15:49
nie wiem jak to moze smakować ,ale ciekawe ,
przejs 21.08.2012 17:38
NIe przepadam za camembertem, ale gościom z chęcią podałabym takie koreczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak