Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki śledziowe po kaszubsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet śledziowy 400 g
woda 0,75 l
ocet winny 0,5 l
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cukier 2 łyżki
ketchup łagodny 150 ml
olej lniany 120 ml
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki śledziowe po kaszubsku

Śledziki ( jeżeli kupimy małe) a jeżeli mamy duże to kroimy na paseczki. Układamy ciasno w naczyniu w ruloniki.Kładziemy na to drobno pokrojoną cebulę najlepiej w piórka. Marynata: wzlewamy do garnka wodę, ocet, gorczyce, ziele angielskie, liść laurowy i cukier (Jeżeli lubimy bardziej słodkie śledziki to więcej cukru i odwrotnie). Studzimy. Zalewamy nasze śledzie marynatą i odstawiamy na noc. Następnego dnia do miski wlewamy ketchup, olej lniany i słodką paprykę mieloną. Mieszamy. Ze śledzi i cebulki wylewamy marynatę i zalewamy drugą marynatą. Odstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.01.2016 07:35
Super przekąska.
Bernadeta1 18.01.2016 22:45
bardzo lubię śledzik po kaszubsku
sara1 18.01.2016 21:56
świetna przekąska
marcia7 18.01.2016 19:40
Dobra rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak