Koreczki śledziowe karnawałowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • płaty śledziowe solone

    1 kg
  • korniszony

    5 sztuk
  • papryka konserwowa

    1 słoiczek
  • grzybki marynowane

    1 słoiczek

marynata

  • woda

    4 szklanki
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cebula

    4 cebule
  • ziele angielskie

    10 sztuk
  • cukier

    3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewam wodę, dodaję, ocet, pokrojoną cebulkę w krążki, ziele angielskie, liście laurowe,cukier. Zalewę gotuje około pięć minut żeby cebula była miękka. Odstawiam do przestygnięcia

Śledzie mocze w zimnej wodzie 12 godzin.Śledzie odsączam na sitku. Na każdy płat śledzia układam krążki cebulki z zalewy, kawałek papryki, korniszon, plaster marchewki, pół grzybka. Zwijam i spinam wykałaczkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 02.01.2015 20:19
tradycyjna smaczna przekąska
Wiktoria29 02.01.2015 16:00
pyszna ozdoba stołu
Agata3 02.01.2015 15:05
znakomite przekąski :)
Renataj 02.01.2015 14:57
Bardzo oryginalnie podane:)
gosia56 02.01.2015 10:32
fajne takie rolmopsy;)
Alex_M 02.01.2015 08:48
świetna przekąska :)
adelajda 02.01.2015 08:29
Dużo mają w środku !
Mniam 02.01.2015 00:05
Bardzo lubię śledzie, a Twoje wyglądają wspaniale!
Malinka 01.01.2015 22:07
Bardzo fajne te koreczki!
Sroczka 01.01.2015 21:22
Ale pyszne rybne koreczki, zjadłabym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat