Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koreczki śledziowe

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 100 ml
ocet 1 łyżka
olej 3 łyżki
cukier 3/4 łyzki
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 sztuki
chilli szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyzeczki
matijasy 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: koreczki śledziowe

Śledziem moczymy w wodzie przez 60minut i oczywiście kroimy w mniejsze kawałki, tak by skręcić je w tzw. koreczek. Cebulę obieramy, kroimy , sparzamy wrząca wodą.
Wodę zagotowujemy razem z cukrem, zielem i octem. Do ostudzonej dodajemy koncentrat, chili, paprykę słodką oraz olej. Mieszamy. Sledzie zalewamy nasza zalewą, czekamy 24 h z konsumcją.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 08.06.2013 22:46
lubię koreczki śledziowe
TEtalicha 01.05.2013 19:05
az slinka leci
irenka 12.01.2013 19:35
pyszne
irenka 12.01.2013 19:35
pyszne
kala9287 12.01.2013 18:40
bardzo lubię koreczki ze śledzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak