Przepis i sposób przygotowania na: koreczki śledziowe
Wodę zagotowujemy razem z cukrem, zielem i octem. Do ostudzonej dodajemy koncentrat, chili, paprykę słodką oraz olej. Mieszamy. Sledzie zalewamy nasza zalewą, czekamy 24 h z konsumcją.
woda | 100 ml |
ocet | 1 łyżka |
olej | 3 łyżki |
cukier | 3/4 łyzki |
cebula | 2 sztuki |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżeczka |
ziele angielskie | 4 sztuki |
chilli | szczypta |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/3 łyzeczki |
matijasy | 1/2 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: