Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki śledziowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matiasy 6 sztuk
cebula czerwona 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki śledziowe

6 płatów śledzi w oleju (Matjas)
1 słoik ogórków (korniszony z papryką bardzo dobre właśnie są z tej firmy Provitus)
2 cebulki małe czerwone

Śledzie moczymy w zimnej wodzie-osuszamy ręcznikiem papierowym.
Cebulkę obieramy.Wszystko kroimy w krążki a paprykę w kostkę.
Do wycięcia kółek śledziowych użyłam kieliszka.
Następnie wszystko nadziewamy na patyczki.
Czyli najpierw:
Krążek śledzia,ogórek,cebulka,śledż,ogórek i na koniec kostkę papryki.Tak robimy do wyczerpania składników
Mozna sobie oczywiście ułożyć wg.własnego gustu. Układamy na talerzu dekorujemy i gotowe.
Z reszty śledzi jakie nam zostały po wycięciu kółeczek możemy sobie zrobic sałatkę śledziową.... :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 18:26
Pycha.
eli82 07.05.2012 21:49
dobre
Ewa104 28.02.2012 11:24
Śledziki uwielbiam a takie kolorowe aż się proszą o zjedzenie.
sylwia / sytofala 26.12.2011 11:14
fantastyczne kolory
M-W 26.12.2011 10:51
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak