Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory małej wielkości
5 sztuk -
mięso mielone wieprzowo-wołowe
400 g -
cebula biała
1 -
marchewka
1 -
jajko
1 -
kucharek do smaku
-
olej do smażenia
-
ogórek konserwowy Smak
3 sztuki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Koreczki mięsne w pomidorze.
Kroki postępowania

Doprawiamy do smaku Kucharkiem i pierzem.
Mieszamy dokładnie na jednolitą masę.

Lekko spłaszczamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju.

Szykujemy szpatułki lub wykałaczki.

Nabijamy jedna kulkę mięsna ,nakładamy plaster ogórka i znów kulkę mięsną.
Wkładamy do miseczki z pomidora.

Komentarze (18)
Załaduj więcej komentarzy (8)