Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki makaronowe z jajkiem przepiórczym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Makaron kolanka 1 szkl
parówki 4 drobiowe
sos tatarski
pomidor
sól
pieprz
jajka przepiórcze 1 szt.
ser gouda 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki makaronowe z jajkiem przepiórczym

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek (żeby się nie kleił), mieszamy (podrzucamy). Ser żółty kroimy w kostki o wymiarach około 1cmx1cm i grubości 0,5cm. Parówki kroimy w plasterki o grubości 0,5-1cm. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Do smaku delikatnie solimy i pieprzymy.
Na wykałaczki nabijamy kolejno: połówkę jajka, 2 kolanka makaronowe, ser żółty, parówkę. Koreczki podajemy z sosem tatarskim i świeżym pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 17.11.2015 14:18
szybko i ciekawie
IwonaDD 14.02.2014 19:54
pomysłowe!!!!
w mojej kuchni 14.02.2014 19:40
super pomysł...
gosia1988 14.02.2014 19:38
pomysłowe :)
Agata3 14.02.2014 19:25
ciekawy pomysł na koreczki:) w sam raz na imprezkę :)
pestka 14.02.2014 19:19
przepyszna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak