Koreczki dla niejadka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb pszenny

    2 kromki
  • szynka z indyka

    2 plasterki
  • ser żółty

    2 plasterki
  • żółtko jaj

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    2 krople
  • olej

    3/4 szklanki
  • ketchup

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skorupkę jajka sparzyć wrzątkiem. Jajko rozbić oddzielając żółtko od białka. Żółtko przełożyć do miseczki i zacząć ubijać mikserem. W trakcie ubijania dodać 2 krople cytryny, ciągle mieszając, następnie kilka kropel oleju, dalej mieszać i stopniowo dodawać resztę oleju. Kiedy już majonez będzie gotowy, dodać do niego ketchup i wymieszać. W chlebie wykrawać wybrany wzorek foremką (ja zrobiłam serduszkiem), omijając skórki. W taki sam sposób wykrawać serca w serze i wędlinie. Każdą cząstkę chleba smarować masą z majonezu i ketchupu, na to kłaść w dowolnej kolejności ser żółty i wędlinę. Wbić wykałaczki. Koreczki gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat