Koreczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    10dag
  • bułka tarta

    2łyżki
  • jajka

    2
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • papryka marynowana

    1słoik małe strąki
  • kukurydza marynowana

    1słoik małe kolby
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyj,osusz papierowym ręcznikiem,pokrój w dużą kostkę.Wiórki kokosowe wymieszaj z bułką tartą.Jajka wbij na talerz.Przypraw solą i pieprzem,energicznie mieszaj.Indyka panieruj najpierw w jajku,następnie w mieszance wiórków kokosowych i bułki.Mocno rozgrzej olej,smaż na nim porcje mięsa kilka minut na złoty kolor.Na wykałaczki nadziej papryczki i kukurydzę,przymocuj do kostek z indyka,ułóż na półmisku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiunia98 17.11.2010 17:28
fajny przepis
halina17 09.11.2010 15:09
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat