Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwki czarne Smak
serek kremowy
marchewka 1 szt
łosoś wędzony plastry
feta

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki

Oliwki odsączamy, marchewkę obgotowujemy, łososia dzielimy na małe kawałeczki. Marchew kroimy na plastry i w każdym wycinamy trójkącik. Aby stworzyć 1 pingwinka będą nam potrzebne 2 oliwki i plaster marchwi. Więc staramy się wybrać większą i mniejszą oliwkę. W większej wycinamy trójkąt i środek wypełniamy serkiem kremowym i kawałkami łososia. W mniejszą oliwkę, w miejsce po usunięciu pestki wkładamy mały trójkąt wycięty z marchewki. Teraz składamy nasz koreczek. Na wykałaczkę nabijamy głowę pingwina następnie brzuszek i na koniec całość wbijamy na nóżki z plastra marchwi.
Gotowe koreczki układamy na plastrach fety, imitują one kawałki lodu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.01.2016 04:50
znam je :)
Katarzyna34 30.12.2013 20:33
Sliczniutkie
joanna__s 30.12.2013 10:13
Świetne pingwinki. Super.
iwi 29.12.2013 23:38
Cudowne pingwinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak