Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreańska kreema wg Nigelli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 300 g
groszek mrożony 180 g
dymki ze szczypiorkiem 4 szt
olej 1 łyżka
wino ryżowe 4,5 łyżki
sos sojowy jasny 3 łyżki
miód 1,5 łyżki
indyk 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Koreańska kreema wg Nigelli

Kroki postępowania

1
(przepis Nigelli Lawson z "Kuchnia")
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Groszek gotować przez 2 minuty. Wymieszać w misce 1,5 łyżki wina, sos sojowy, pastę oraz miód.
Krok 1 - Koreańska kreema wg Nigelli foto
2
Marynatę wlać na mięso. Posiekać dymki.
Krok 2 - Koreańska kreema wg Nigelli foto
3
Rozgrzać wok i wlać olej. Dodać odcedzony groszek i dymki. Smażyć 3 minuty. Dodać mięso z sosem i smażyć przez kolejne 5 minut. Do miseczki w której marynował się drób wlać wino ryżowe i 5 łyżek wody. Wymieszać z pozostałościami sosu i wlać wszystko na patelnię. Smażyć, aż się zagotuje.
Podaj mięso z ryżem.
Krok 3 - Koreańska kreema wg Nigelli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 19.01.2013 17:13
fajne
Poison1988 19.01.2013 16:19
fajne smaczki :)
Adam/ZUB3R 19.01.2013 15:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak