Kora orzechowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • białka

    8 szt
  • cukier

    20 dag
  • żółtka

    3 szt
  • orzechy posiekane

    10 dag
  • orzechy mielone

    10 dag
  • wiórki kokosowe

    10 dag
  • rodzynki

    10 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Krem:

  • brzoskwinie

    2 puszki
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier

    5 łyżek
  • budyń śmietankowy

    3 szt
  • woda

    1 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • żółtka

    5 szt
  • galaretka brzoskwiniowa

    2 szt
  • delicje

    2 paczki
  • kawa

    2 paczki
  • spirytus

    2 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Białka ubić z cukrem, dodać 3 żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, oraz wszystkie bakalie.
Blaszkę wyłożyć pergaminem,ciasto podzielić na 2 części, należy upiec 2 placki,każdy włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez ok. 30 min. do momentu aż się przyrumieni.

Sok zagotować z 5 łyżkami cukru.3 budynie rozpuścić w szklance wody, dodać 1 łyżkę mąki oraz 5 żółtek.Wlać na gotujący sok.Ostudzić.Następnie wystudzony budyń zmiksować z margaryną.

Na pierwszy placek wyłożyć 1/3 kremu.Delicje namoczyć w kawie z dodatkiem spirytusu.rozłożyć na kremie.Kolejną 1/3 kremu wyłożyć na delicje, przykryć drugim plackiem.Posmarować resztą kremu.Galaretkę rozpuścić.Wystudzić.Owoce rozłożyć na ostatnią wartwę kremu i zalać galaretką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olivka 15.08.2011 09:19
przepyszne ciasto!!
edyta18-20 02.08.2011 07:47
wygląda pysznie
gusia1000 04.07.2011 22:17
Dobre ciasto.
eli82 14.05.2011 19:57
rewelacja
Barbara/zuza22_85 21.03.2011 22:11
pyszności
berys18 08.03.2011 09:08
super ciacho, wyglada przepięknie
Jolanta40 20.02.2011 22:12
przepyszne
Marta98 19.02.2011 21:52
pyszność
Patrycja38 09.02.2011 11:56
mniam
MAR3STA 25.12.2010 18:06
Ale słodzi oj zjadłoby sie kawałeczek;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat